Volle maan 29 September 2023

In Ram

· Volle maan

Op 29 september om 11:57 uur is het weer zover: de volle maan verschijnt aan de nachtelijke hemel. Maar deze keer is het niet zomaar een volle maan; het is een volle maan in het teken Ram. Tegelijkertijd staat de zon in het teken Weegschaal. Dit kosmische schouwspel brengt een interessante dynamiek met zich mee, want tijdens volle maan ontstaat er altijd een spanningsveld tussen de invloed van deze twee tekens.

 

broken image

De Ram: De Firestarter van de Sterrenbeelden

Ram is het eerste teken van de dierenriem, en het staat bekend als de "firestarter" onder de sterrenbeelden. Dit enthousiaste en impulsieve vuurteken aarzelt niet lang bij het maken van keuzes. Zodra Ram een doel voor ogen heeft, gaat hij er met volle overgave voor. De Ram wordt gedreven door zijn eigen behoeften en impulsen, wat soms betekent dat hij anderen per ongeluk kwetst. Hij is zo gefocust op het behalen van zijn doelen dat hij soms vergeet om rekening te houden met de gevoelens van anderen.

De volle maan in september staat ook bekend als de 'maismaan' of 'oogstmaan'. Dit is traditioneel het moment waarop de maïsoogst plaatsvindt. Het heldere schijnsel van de maan verlichtte de nachtelijke velden en maakte het mogelijk om 's nachts door te werken, aangezien er voldoende licht was om te zien.

Het is belangrijk op te merken dat niet elke volle maan in september de 'oogstmaan' wordt genoemd. De oogstmaan is de volle maan die het dichtst bij de herfstequinox plaatsvindt, meestal in september, maar soms in oktober.

 

Jij versus de Ander: Ram versus Weegschaal

Tegenover de volle maan in Ram staat de zon in het teken Weegschaal, wat resulteert in een interessant spanningsveld. Terwijl Ram recht op zijn doel afstormt zonder om te kijken, is Weegschaal bedachtzaam en gericht op sociale interactie. De energie van Weegschaal is vooral gericht op anderen. Dit kan je relaties een boost geven, maar het kan ook uitdagend zijn, want je kunt jezelf vergeten en te veel meegaan in wat anderen willen. Je eigen mening en visie lijken ineens minder belangrijk.

Dit is het terrein waar de uitdagingen zich voordoen tijdens de dagen rondom de volle maan. De focus ligt nu op relaties, maar ook op jouw eigen rol daarin. Hoe balanceer je jouw behoeften, wensen en mening binnen de context van een relatie? Ben je geneigd je eigen visie door te drukken zoals Ram dat doet, of ben je eerder degene die toegeeft en te veel water bij de wijn doet zoals Weegschaal?

Deze volle maan herinnert ons eraan om evenwicht te vinden tussen onze individuele behoeften en onze verbindingen met anderen. Het is een tijd om bewust te zijn van hoe we communiceren en samenwerken, en om te streven naar harmonie in onze relaties, terwijl we toch onze eigen identiteit behouden. Dus, terwijl de maan straalt in het teken Ram en de zon schijnt in Weegschaal, laat dit kosmische dans je inspireren om zowel jezelf als anderen in evenwicht te houden tijdens deze boeiende periode van de volle maan in september.