Blaren, wat doe je ermee?

· Tips en tricks
broken image

Prik je ze best open of niet, ik vertel het jou!

Eerst en vooral, hoe ontstaan blaren?

Blaren worden ontstaan door wrijving in je schoenen, te kleine en knellende schoenen of net te brede schoenen waarin je heen en weer schuift. Doordat er door die wrijving vocht vrijkomt uit je cellen wordt je huid soepel en kan deze zich uitzetten om plaats te maken voor dit vocht. En zo krijgen we een BLAAR.

Nu veel mensen vragen zich af, wat moet ik nu eigenlijk met die blaar?

Wel heel simpel, NIETS. Als je er geen last van hebt kan je beter niets aan de blaar doen. De uitwendige huid beschermt de gezonde huid eronder. van zodra het vocht eruit is en er lucht aankan is er heel wat meer kans op ontstekingen.

Maar natuurlijk iedereen heeft het al wel eens meegemaakt en zo'n blaar kan echt wel eens lastig zijn en veel pijn doen. Dan is er een uitzondering, want als je pijn hebt ga je anders lopen en dat ik ook weer niet goed voor je lichaam. Dus heb je last van je blaar mag je ze open prikken. Maar denk er aan infectie gevaar ligt heel wat hoger als de blaar open is. Ontsmet en verzorg je blaar dus dagelijks heel goed tot deze volledig hersteld is om infecties te voorkomen.

Heb je je blaar open geprikt en heb je daarna te veel last van de gevoelige gezonde huid eronder? Neem gerust contact op en dan kijken we samen even om een drukverband rond de blaar te leggen.

Dit verminderd de druk op de blaar en is de gevoeligheid aan de gezonde huid eronder een heel stuk beter.