Nieuwe maan 15 September 2023

In Maagd

· Nieuwe maan

Op 15 september om 03:39 uur is het nieuwe maan in Maagd. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent.

broken image

Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Dit is het moment om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je dat gaat realiseren. Hiervoor is iedere nieuwe maan uiterst geschikt, maar de nieuwe maan kent ook elke maand weer andere thema’s, afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maan staat. Op 15 september staat de nieuwe maan in het praktische teken Maagd.

Om te begrijpen wat voor energie de nieuwe maan in september met zich meebrengt, duiken we in alles wat er over de Maagd te weten valt. Met communicatieplaneet Mercurius als heerser is de Maagd uitstekend in staat om orde in de chaos aan te brengen. Dat is een prettige energie nu we na de relaxte vakantieperiode weer moeten wennen aan onze gewone, dagelijkse routine.

Goede voornemens en gezonde gewoontes

Wil dat niet helemaal lukken of besef je dat jouw routines wel een gezonde boost kunnen gebruiken? Nieuwe maan is hét moment om dit voornemen kracht bij te zetten. Maagd is het teken van de dagelijkse taken en routines, maar ook van gezondheid. Maagd ziet altijd wat er beter kan. Dat geldt dus ook voor je eigen routines, die misschien (nog) niet optimaal bijdragen aan je gezondheid.

Nieuwe maan in Maagd is het moment om die routines eens onder de loep te nemen. Heb je al tijden het voornemen om iedere dag een stuk te gaan wandelen, op tijd naar bed te gaan en meer maaltijden zelf te koken? Dit is het moment. De invloed van het teken Maagd helpt je niet alleen te ontdekken waar het aan schort, maar helpt je ook vol goede moed te beginnen met deze nieuwe, gezonde gewoontes.

 

Waar heb je behoefte aan?

Let wel: de perfectionistische Maagd is niet snel tevreden. Ze ziet altijd wat er beter kan en dat kan je ook té kritisch maken. Hierdoor kun je, zonder dat je het per se doorhebt, nogal overboard gaan met je nieuwe gewoontes. Verwacht niet van jezelf dat je elke dag in de sportschool zult staan als je hiervoor een aantal jaar niet hebt gesport. Sta jezelf toe die wandeling ook eens níet te maken als de regen met bakken uit de hemel komt en je liever op de bank kruipt met een goed boek. Ook dat mag! Er is niets mis met jezelf uitdagen, maar reken erop dat je zelf aanvoelt waar je behoefte aan hebt.

 

I wish you a good chance.

XXX
Aranka